A 2012. január 1. és 2021. február 28. közötti kimagaslóan eredményes főigazgatói tevékenysége elismeréseként a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Igazgatótanácsa egyhangú döntése alapján 2021. március 1-jei hatállyal Fodor Pál tudományos tanácsadó, az MTA doktora számára címzetes főigazgatói címet adományozott Balogh Balázs, a BTK főigazgatója.

Az oklevél átadására a járványhelyzet miatt szűk körben került sor. 

Fodor Pal cimzetes foigazgato cimlap

Fodor Pal nagyok

Az M5 televíziós csatorna A Nagyok című műsorának vendége volt Fodor Pál turkológus, történész, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója. A beszélgetés első részét 2021. február 20-án vetítették, a második részét pedig 2021. február 27-én. A műsor során Ugron Zsolna író beszélget a magyar kultúra és sport legendás nagyjaival. Titkokról, életről, sikerekről, kudarcokról. Arról, hogy hogyan lehet és miért érdemes.

Az első rész itt elérhető a Médiaklikk oldalán.

Szapolyai borito angol1Angol nyelvű kötet jelent meg a Szapolyai-család történetéről a Bölcsészettudományi Kutatóközpont és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésében 2017–2020 között zajló, az MTA Kiválósági Együttműködési Program keretében megvalósuló „Mohács 1526–2026 – Rekonstrukció és emlékezet” című projekt legújabb termékeként. A Forgotten Hungarian Royal Dynasty: The Szapolyais című, tizenhat tanulmányból álló kiadványt Fodor Pál és Varga Szabolcs szerkesztette.

Fodor Pál könyvei

Könyvek

Szerkesztett kötetek

Kereső a cikkek címében